Cum câștigi Cursa de Obstacole Urbane?

Cursa de Obstacole Urbane este singura competiție urbană la care trebuie să câștigi. “Premiul” este satisfacția traversării unui bulevard în siguranță sau bucuria parcurgerii unei porțiuni cât mai lungi de trotuar fără să fii oprit de o mașină parcată neregulamentar.

Știți însă că puteți ajunge mai ușor la “premiu” și să contribuiți la schimbarea în bine a orașului în care locuiți chiar printr-o simplă sesizare? Uneori rezolvarea este la un email distanță. Alteori la 2 email-uri, un telefon și o audiență :-). Dar, în general, lumea e dornică să ajute. Vă invităm să descoperiți acțiunile pe care le puteți face, pe cont propriu sau în grup, pentru a impulsiona autoritățile locale să ajute în rezolvarea problemelor din spațiul public urban.

Seminarul este susținut de Grow Up Romania - un ONG care identifică problemele părinților din spațiul public urban și caută soluții pentru rezolvarea lor, prin acțiuni directe și educația spiritului civic, cu beneficii pentru toți locuitorii. Toate proiectele Grow Up Romania au ca scop final transformarea orașelor în spații urbane prietenoase, prielnice familiilor.

Seminarul va dura aproximativ 1h și va atinge următoarele subiecte:

  • Identificarea autorităților cărora trebuie sa ne adresăm în funcție de obstacolul urban (prezentarea uneltelor Grow Up Romania)
  • Sesizare, audiență, petiție, protest. Care e metoda potrivită?
  • Intervenție
  • Regista (digitalizarea registrelor din primării)- cum funcționează sistemul de sesizări din interiorul administrației?
  • Grupuri de inițiativă civică

Când ne vedem/auzim?

21 octombrie, de la ora 11.00

Unde?

Revenim curând, după ce te înscrii, cu un link.