Donează pentru dotarea spitalelor din orașul tău cu echipamente de protecție și cu aparate și teste Covid-19

Orice donație ajută, ajută foarte mult. Pentru că încă suntem în situație de urgență. Și Statul reacționează, dar nu ajunge suficient de repede în toate locurile. Pe când ONGurile reușesc să trimită ceea ce este nevoie mai rapid. Și acum, în criză, viteza de reacție este esențială și salvează vieți.

Donațiile se pot face în două moduri:

  • Direct în contul in lei al Asociației pentru Relații Comunitare, RO15 BRDE 130S V609 7196 1300, cu mențiunea BRD Ziua V.
  • Prin SMS la numarul 8837, campanie generală cu coduri locale pentru donații dedicate luptei împotriva Covid-19, prin care poți direcționa donația ta către spitalele din orașul tău, folosind în mesajul de SMS unul dintre codurile de mai jos:

Cod Drobeta, Cod Reșița, Cod Arad, Cod Mureș, Cod Reghin, Cod Iași, Cod MM, Cod Galați, Cod Făgăraș, Cod Victoria, Cod Cluj, Cod Bacău, Cod Bihor, Cod Craiova, Cod Brașov, Cod Deva, Cod TGNT, Cod Neamt, Cod Buzău, Cod Prahova, Cod SZKA, Cod Fălticeni, Cod Târgu Jiu, Cod Suceava, Cod Alba, Cod Sibiu, Cod Timiș, Cod București, Cod Covasna, Cod Odobești. Lista este deschisă și se va completa pe măsură ce se vor alătura noi ONGuri și campanii locale.

Lista cu necesarul cerut de spitalele locale a fost documentată de o rețea de peste 55 ONG-uri locale, care au mers în spitale și au vorbit direct cu medicii de la urgență și de pe ambulanțe. Personalul medical are nevoie mare de măști, combinezoane, dezinfectanți, pentru că toate acestea se consumă rapid și nevoia este mare în continuare. Mai ales că vârful crizei încă nu s-a întâmplat. Cea mai mare nevoie este acum aceea de ventilatoare. Aceste mașini fac diferența între viață și moarte în cazurile grave.

Oamenii din cele 55 de organizații lucreaza aproape nonstop de la debutul epidemiei in Romania, comunică zilnic intre ei legat de furnizori, prețuri, liste de distribuție și inclusiv pun împreună bani pentru a face achiziții mai mari de la furnizori de încredere, care sunt tot mai greu de găsit pe o piață unde toate statele sunt în competiție.

BRD a donat deja 1,7 milioane de lei pentru această campanie însă nevoia de echipamente de protecție, dezinfectanți și aparatură este foarte mare. Orice donație cât de mică, contează.

Pentru că o donație individuală poate însemna o mască în plus care va proteja un medic să poată reveni și mâine la spital, ca să se ocupe de oamenii bolnavi.

Donează și tu!