Povestește despre pasiunea sau hobby-ul tău și inspiră tinerii să-și descopere propriile pasiuni

Dacă ai o pasiune pentru sport, artă, călătorii, gastronomie, bricolaj, protecția mediului și a animalelor, ș.a., despre care ai vrea să povestești cu tinerii fără părinți, aflați în grija Asociației the Social Incubator, atunci acest proiect este pentru tine.

Pasiunile au o importanță aparte în viața noastră, ne însuflețesc, ne ajută să ne dezvoltăm și totodată să găsim echilibrul între viața profesională și personală, atribute care pot fi reale stimulente pentru tinerii aflați la început de drum, în căutare de repere și căi de urmat.

Cum ne organizăm :

Începând cu ultima săptămână din septembrie, facem săptămânal sesiuni online la care participă 1 adult voluntar + max 10 tineri.

În timpul sesiunii, care durează 1- 1,5 ore, adultul le povesteste tinerilor despre hobby-ul său. Dacă este posibil, le poate arăta tinerilor foto cu hobby-ul său poate face o lecție demonstrativă (de ex. : le arată o tehnică specială de desen, cântă la un instrument sau din voce, îi învață pe tineri cum să bricoleze diverse obiecte, etc).

Tinerii au vârste cuprinse între 15-20 de ani, provin din centre de plasament sau din apartamente sociale și nu au părinți care să-i ajute sau să-i susțină. De cele mai multe ori acești tineri au o imagine distorsionată despre lumea înconjurătoare, din cauza faptului că nu au avut și nu au un adult de referință cu care să discute și cu care să se sfătuiască.

Au nevoie continuă de încurajare, susținere și interacțiune cu oameni care pot să fie reale modele inspiraționale.

Aplică la proiect dacă ți-ar plăcea să ai o conversație online cu tinerii, să le povestesti despre tine și despre pasiunile tale și să-i inspiri să-și descopere propriile pasiuni și să capete încredere în forțele proprii.

*Te informăm că Asociația The Social Incubator (ATSI) va prelucra datele tale cu caracter personal pe care ni le furnizezi prin completarea formularului de aplicație, în scopul asigurării participării tale, derulării activității/programului de mentorat și comunicării. Anumite date solicitate de ATSI sunt necesare tocmai pentru a asigura participarea ta la activitățile/programele ATSI. Pentru mai multe detalii privind prelucrarea datelor de catre ATSI sau drepturile de care beneficiezi potrivit legii, te încurajăm să citești Politica de confidențialitate ATSI - disponibilă aici. https://asociatiasocialincubator.org/politica-gdpr/. Prin aplicarea la proiect confirmi acceptul tău pentru transmiterea datelor tale cu caracter personal către ATSI și pentru prelucrarea lor de către ATSI, conform celor precizate mai sus.