Publicat la: 23 septembrie 2022

Degete Verzi în Grădina Rezidența

Crenguța Osmanovici, Colaborator, TPC

”Cum a fost? Inspirațional… Ziua de grădinărit mi-a reamintit cât de mult înseamnă munca în echipă: când crezi că nu mai poți, că ai obosit, că gata...ți-a ajuns...😊 te uiți la colegi și continui! Auzi o glumă, vezi un zâmbet și descoperi că poți mergi mai departe. Mi-au plăcut lucrurile noi pe care le-am aflat despre plante și am redescoperit cum natura se luptă pentru un loc al ei într-un București super-aglomerat.”

Roxana Ilie, Consultant

”O zi absolut splendidă, ziua noastră de grădinărit, care deși a început cu o mică ploaie, s-a terminat cu un mare soare. Cred că vibe-ul nostru și conectarea cu natura au contribuit la energia universului și acesta, la rându-i, a fost bun cu noi. Am trăit la maximum prin această experiență magia care se întâmplă atunci când “mulți” se transformă într-o putere – și nu îți imaginezi câtă putere îți trebuie să scoți din pământ rădăcini ambițioase 😊. Am fost albinuțe hărnicuțe care, odată cu plăcerea muncii, am avut ocazia să mai descoperim și lucruri personale care ne aduc mai aproape ca echipă. Mi-a plăcut tare, mai facem.” 

Doralina Sântimbreanu, Consultant, Serviciul Consultanță

”Eu m-am simțit MI-NU-NAT! Și nu doar pentru că am plantat “viață” în campania Degete Verzi și că am reușit să revitalizăm o zonă care avea nevoie dar mai ales pentru că, pentru câteva ore, m-am simțit ca o floare îmbujorată într-o mare și bogată jardinieră alături de colegele mele.” 

Luminița Necula, Project Management Officer

“Ziua de grădinărit” a fost pentru mine un mod de a avea o zi altfel. La început mi s-a părut dificil mai ales că afara era și ploaie și părea că vă fi greu, însă pe măsură ce am pus împreună umărul la treaba,mi-am dat seama că poate fi în același timp solicitant și plăcut, că fiecare dintre noi am avut o contribuție importanta, dar împreună am realizat “ Lucrarea”, că în afara de etichetele societății, noi oamenii avem nevoie doar de un scop comun și să ne sprijinim unii pe alții pentru realiza orice. 
 
 Am plecat cu sentimentul de liniște că le-am redat câtorva plăntuțe o nouă casă, dar și cu cel de recunoștință că sunt partea a acestei echipe, unde sunt permanent încurajată să ofer energia, ideile și abilitățile mele și de la care primesc permanent susținere, soluții, unghiuri diferite de a privi lucrurile.”

Rocsana Ungureanu, Director Consultanță și PMO

”Degetele verzi sunt creatoare de energie. Degetele verzi ne-au dat marți un obiectiv comun, la care fiecare a contribuit cum a știut mai bine. Ploua, însă am fost primiți cu mult entuziasm, ne-am împrietenit cu gazdele, dar și cu plantele, cele venite să fie adoptate și cele ce au trebuit mutate pentru că nu și-au găsit încă cel mai bun loc, ne-am ales mănuși de diverse culori și unelte și am pornit la treabă. Totul a decurs de la sine în echipă, fiecare și-a găsit repede rostul, am fost creativi, am arătat grijă și pasiune, bucurie și dorință de a oferi. Am înțeles cu toții din nou de ce suntem o echipa. Spre sfârșit a ieșit soarele la Rezidență, parcă să ne răsplătească.”

Alte experiențe de voluntariat
...
Viorel Cosar a participat la maratonul montan Rafael în octombrie 2022
28 noiembrie 2022
...
6,7 octombrie am construit case la Cumpăna
14 octombrie 2022
...
40 de donatori de sânge la acțiunea din 20 Septembrie în Turn
23 septembrie 2022