Termeni și condiții de utilizare a platformei ziuav.ro

1. Informatii generale despre site

Site-ul a fost realizat de CitizenNext in parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale (denumita in continuare „BRD”) , in scopul facilitarii implicarii angajatilor BRD si ai filialelor BRD in proiecte de voluntariat, la nivel local si national, contribuind astfel la sustinerea societatii romanesti si generand un impact pozitiv in comunitatile in care voluntarul isi desfasoara activitatea de voluntariat.

Utilizarea Site-ului se realizeaza cu respectarea Termenilor si Conditiilor de utilizare descrise mai jos.

Prin bifarea casutei din cadrul formularului de inregistrare declarati ca ati citit, inteles si ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile enuntate mai jos.

 Accesul pe Site, in contul dumneavoastra de utilizator precum si folosirea serviciilor dupa momentul notificarii sau al afisarii link-ului privind schimbarile pe prima pagina a Site-ului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra  termeni si conditii de utilizare a Site-ului.

2. Proprietate intelectuala

Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv, dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere, etc,) apartin Federatiei VOLUM.

Federatia VOLUM isi rezerva dreptul de a modifica continutul si/sau structura Site-ului fara nicio informare prealabila a utilizatorilor. Astfel, utilizatorii Site-ului nu pot ridica nicio obiectie cu privire la modificarile realizate.

Federatia VOLUM si partenerii sai implicati in conceperea, producerea sau difuzarea continutului Site-ului nu sunt raspunzatori pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din / in legatura cu utilizarea Site-ului sau a continutului sau de catre utilizatori.

Federatia VOLUM nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe site-urile unor terti la care se face trimitere pe Site.

Utilizatorii au dreptul de a reproduce si utiliza informatiile continute pe Site numai in interes personal sau numai cu indicarea sursei. Orice utilizare a continutului Site-ului de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Federatiei VOLUM. Astfel, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului Site-ului sau a oricarei parti a acestuia.

De asemenea, trebuie sa luati la cunostinta ca orice vedeti sau cititi pe Site are drepturi rezervate de copyright fara o alta notificare speciala.

Orice comunicari sau materiale pe care le publicati pe Site, precum intrebari, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidentiale si neprotejate de drepturi de proprietate intelectuala.

Folosirea optiunilor Site-ului pe care utilizatorii le au la dispozitie (de exemplu: publicarea de comentarii) este in totalitate responsabilitatea acestora. Orice comunicari sau materiale pe care le transmiteti pe Site, precum intrebari, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidentiale si neprotejate de drepturi de proprietate intelectuala. Federatia VOLUM are dreptul sa nu publice/sa stearga orice comentarii ale utilizatorilor avand continut licentios si/sau care pot afecta imaginea Federatiei VOLUM si/sau a partenerilor sai.

3. Accesul pe site

Accesul pe Site se face prin intermediul unui cont cu parola, care este realizat de orice persoana fizica-angajat al BRD si/sau al filialelor BRD care doreste sa aplice pentru a participa la activitati de voluntariat.

Nu este permisa:

 • publicarea, transmiterea sau distribuirea prin intermediul Site-ului de informatii care pot fi daunatoare, obscene, defaimatoare sau ilegale;
 • utilizarea acestui Site intr-un mod care poate duce la incalcarea drepturilor altor terti;
 • folosirea unei aplicatii software si/sau a unui dispozitiv care sa bruieze Site-ul si nici incarcarea pe Site/ punerea la dispozitie pe Site de fisiere continand date eronate sau virusi, prin niciun fel de metoda;
 • incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui Site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
 • folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale ("spamming") sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Federatia VOLUM poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul utilizatorilor la continutul Site-ului sau la o parte a acestui continut. De asemenea, Federatia VOLUM isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

4. Prelucrarea datelor cu caracter personal – politica de confidentialitate

Conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor/”GDPR”), Federatia VOLUM si BRD au obligatia de a administra datele personale ale utilizatorilor Site-ului in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate in acest document.

Prin completarea formularului de contact privind inregistrarea ca utilizator al Site-ului, dumneavoastra va dati acordul in mod expres si neechivoc ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie stocate si prelucrate de Federatia VOLUM si BRD, in scopurile mentionate mai jos.

4.1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Federatia VOLUM si BRD pot colecta urmatoarele date cu caracter personal (denumite in continuare „Date personale”):

 • numele si prenumele;
 • data si locul nasterii;
 • adresa;
 • e-mailul;
 • numarul de telefon;
 • imaginea dumneavoastra din fotografiile efectuate in cadrul desfasurarii actiunilor de voluntariat;
 • date referitoare la modul in care utilizati Site-ul, de exemplu comportamentul/preferintele/obisnuintele dumneavoastra in cadrul implicarii in proiectele de voluntariate publicate pe Site;

4.2. Scopurile si temeiurile prelucrarii

Scopurile colectarii datelor dumneavoastra si temeiurile prelucrarii sunt urmatoarele:

 • pentru crearea contului de utilizator al Site-ului, respectiv pentru preluarea, validarea, inregistrarea si procesarea solicitarii plasate pe Site;
  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim de a asigura functionalitatea contului de utilizator creat.
 • In scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a Site-ului, in vederea personalizarii si imbunatatirii experientei oferite de Site;
  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al nostru de a imbunatati permanent experienta clientilor pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
 • Pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatati experienta dumneavoastra oferita de Site;
  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim de a asigura functionarea corecta a Site-ului, precum si pentru a imbunatati permanent experienta vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.
 • Pentru realizarea de actiuni de comunicare / promovare a Federatiei VOLUM si/sau a BRD;
  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra (Art. 6 alin. 1 lit. (a) GDPR). Puteti sa retrageti acest consimtamant oricand.

4.3. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Urmatoarele date cu caracter personal – nume, sex, varsta, imagine, domenii de interes, loc vor fi dezvaluite tertilor, respectiv organizatiilor neguvernamentale si institutiilor publice care au publicate pe Site proiecte de voluntariat, prin afisarea lor pe pagina profilului public. Alte date cu caracter personal, precum adresa de e-mail sau numarul de telefon, sunt dezvaluite acestor organizatii, doar in baza acordului expres al utilizatorului, dat in momentul in care accepta invitatia de a intra in procesul de recrutare pentru o anumita activitate de voluntariat.

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, Federatia VOLUM poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina Federatia VOLUM in desfasurarea activitatii sale si/sau ale activitatilor de voluntariat organizate de catre aceasta (de exemplu voluntari, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

 • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
 • atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege, etc;

4.4. Transferul datelor cu caracter personal

In contextul prelucrarilor de date realizate conform scopurilor si temeiurilor mentionate mai sus, nu transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara Uniunii Europene.

4.5. Durata prelucrarii

Datele cu caracter personal ale dumneavoastra vor fi prelucrate pe perioada existentei contului utilizatorului, iar ulterior stergerii contului utilizatorului, acestea sa fie sterse. Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, Federatia VOLUM si BRD vor inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

4.6. Drepturile de care beneficiati

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

 1. Dreptul de acces: puteti obtine de la Federatia VOLUM si BRD confirmarea ca sunt prelucrate datele dumneavoastra cu caracter personal, precum si informatii privind specificul prelucrarii, cum ar fi: scopul, categoriile de date cu caracter personal prelucrate, destinatarii datelor, existenta dreptului de rectificare, stergere sau restrictionare a prelucrarii. Acest drept va permite sa obtineti gratuit o copie a datelor cu caracter personal prelucrate, precum si contra-cost orice copii suplimentare.
 2. Dreptul de rectificarea datelor: puteti sa ne solicitati sa modificam datele dumneavoastra cu caracter personal incorecte ori, dupa caz, sa completam datele care sunt incomplete;
 3. Dreptul la stergerea datelor: puteti solicita stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal atunci cand: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat si le prelucram; (ii) v-ati retras consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si noi nu le mai putem prelucra in baza altor temeiuri legale; (iii) datele cu caracter personal sunt prelucrate contrar legii; respectiv (iv) datele cu caracter personal trebuie sterse conform legislatiei relevante;
 4. Retragerea consimtamantului: puteti sa va retrageti oricand consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal prelucrate pe baza de consimtamant;
 5. Dreptul de opozitie: va puteti opune oricand prelucrarilor pentru scop de marketing, precum si prelucrarilor bazate pe interesul legitim al Federatiei VOLUM si al BRD, din motive care tin de situatia dumneavoastra specifica;
 6. Restrictionare: puteti solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cand contestati corectitudinea datelor cat timp se verifica exactitatea datelor in cauza, precum si in alte situatii prevazute de Art. 18 din GDPR;
 7. Dreptul la portabilitate: puteti sa ne solicitati, in conditiile legii, sa furnizam datele dumneavoastra cu caracter personal intr-o forma structurata, utilizata frecvent si care poate fi citita in mod automatizat. Daca ne solicitati acest lucru, putem sa transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal unei alte entitati, daca este posibil din punct de vedere tehnic;
 8. Drepturile aferente deciziilor automate - veti beneficia de garantii adecvate pentru deciziile automate care se iau cu privire la dumneavoastra in special, veti avea dreptul: (i) sa va exprimati punctul de vedere cu privire la respectiva decizie automatizata; (ii) de a ne solicita o reevaluare a deciziei, in baza unei interventii umane; respectiv (iii) sa contestati decizia automatizata;
 9. Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere: aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile:
  Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania anspdcp@dataprotection.ro

Pentru exercitarea drepturilor mentionate la punctele a) - h) de mai sus, ne puteti contacta utilizand datele de contact mentionate mai jos:

Federatia VOLUM
In atentia: Anca Nastase
Adresa de corespondenta: Str Paul Greceanu nr 26 A, sector 2, București
Email: anca.nastase@federatiavolum.ro

BRD
In atentia: Cristina Pavel
Adresa de corespondenta: Bd. Ion Mihalache, nr 1-7, sector 1, Turn BRD, 011171, Bucuresti, Romania
Email: cristina.pavel@brd.ro

Site-ul ofera posibilitatea utilizatorilor de a ne contacta prin diverse canale de contact (inclusiv prin canale de comunicare incorporate in site). In acest caz, Federatia VOLUM poate prelucra o serie de date cu caracter personal furnizate de utilizatorii care apeleaza la acele mecanisme de comunicare. Totodata, Site-ul utilizeaza cookies sau alte tehnologii similare.

Ce este un “cookie”?

Termenul „cookie” se refera la tehnologiile bazate pe principiul stocarii si accesarii de informatii privind terminalul Internet (PC, laptop, tableta) al utilizatorului. Fisierele cookie reprezinta fisiere de text care contin cantitati mici de informatii care sunt preluate in terminalul utilizatorului cand acesta viziteaza un site web, in masura in care utilizatorul accepta folosirea acestor fisiere. Principala utilitate a fisierelor cookie este aceea de a permite unui website sa recunoasca echipamentul unui utilizator. Acestea contin informatii care fac legatura intre un utilizator al paginii web si un webserver (website-ul). Daca un utilizator acceseaza acel website din nou, webserverul va citi informatia stocata anterior.

Informatii generale despre cookies

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre natura, utilizarea si administrarea fisierelor cookie utilizate de Site.
In cele mai multe cazuri, fisierele cookie nu identifica in mod direct utilizatorii de Internet, ci terminalul de pe care acestia au accesat anumite pagini web. Durata de viata a acestor fisiere cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care sunt plasate. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune de lucru si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasit website-ul, in timp ce altele sunt retinute si informatiile stocate sunt refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website.
Cu toate acestea, fisierele cookie pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului. Mai multe informatii in legatura cu modalitatea in care puteti dezactiva sau sterge cookies se regasesc mai jos, in sectiunea “Cum se pot dezactiva sau sterge fisierele cookie?”

Ce tipuri de cookie foloseste site-ul

Site-ul foloseste atat fisiere cookie proprii, precum si cookie plasate de terti pentru a furniza utilizatorilor o experienta mult mai buna de navigare pe site si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecarui utilizatorilor (precum personalizarea anumitor setari).

 • Fisiere cookie analitice. Acestea ne permit sa aflam numarul de utilizatori ai website-ului nostru si modul in care acestia se deplaseaza pe website atunci cand il folosesc. Acest tip de fisiere cookie are rolul de a ne ajuta sa imbunatatim modul in care functioneaza Site-ul, asigurand, spre exemplu, ca utilizatorii sa gaseasca usor ceea ce cauta. Toate informatiile colectate de acest tip de cookie sunt anonime si au ca scop ameliorarea functionarii Site-ului.
 • Fisiere cookie functionale. Acestea sunt folosite pentru recunoasterea utilizatorilor atunci cand acestia viziteaza Site-ul si ne permit personalizarea continutul Site-ului pentru a facilita navigarea utilizatorilor si prin care sa retinem preferintele acestora (spre exemplu, alegerea pe care ati facut-o pentru limba sau daca browserul dumneavoastra foloseste o anumita tehnologie). Toate informatiile colectate de aceste fisiere cookie au ca scop ameliorarea experientei utilizatorilor in folosirea Site-ului.

Cum se pot dezactiva sau sterge fisierele cookie?

Utilizatorii pot dezactiva fisierele cookie activand din browser optiunea care permite refuzul setarilor tuturor sau anumitor fisiere cookie.

Chiar daca utilizatorii dezactiveaza unul sau mai multe fisiere cookie analitice, este in continuare posibil sa folosim informatii colectate de aceste fisiere cookie inainte de dezactivarea lor, insa vom inceta sa folosim fisierele cookie dezactivate pentru a colecta in continuare informatii.

Drepturile si obligatiile utilizatorilor Site-ului si ale Federatiei VOLUM si/sau BRD prevazute de prezentul document, precum si toate efectele juridice ce decurg din acesta, vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare.