Facem curățenie în cuiburile artificiale de păsări amplasate în parcurile din București
BRD Groupe Societe Generale
Salvează proiectulDescriere proiect
Căutăm voluntari curioși să descopere care este fauna din parcurile din București, care iubesc păsările și activitățile în natură.
Alături de specialiștii de la SOR vom igieniza cât mai multe dintre cele 120 de cuiburi artificiale amplasate în parcurile Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului. Cuiburile artificiale ajută păsările să rămână în parcurile din orașe și să nu părăsească zona în căutarea locurilor de cuibărit.
Vom observa cuiburile locuite de vrabia de câmp, vrabia de câmpie, pițigoiul mare, codrosul de pădure și pițigoiul albastru. Acțiunea are ca scop protejarea păsărilor sălbatice din România și este derulată de Societatea Ornitologică Română (SOR).
În fiecare an, cuiburile ocupate au nevoie de igienizare pentru că înăuntru se pot instala colonii de insecte iar păsările cară în interior multe materiale (care pot face cuibul nefolosibil). Cuiburile sunt marcate, numerotate și au înregistrate coordonatele GPS.
Vom avea 3 echipe (4 voluntari BRD, un coordonator din partea SOR și o persoană de suport din partea Federației Volum). Programul echipelor va fi următorul:
Echipa 1 – punct de întâlnire: intrare Parc Herăstrău, ora 9.30
Echipa 2 – punct de întâlnire: intrare Parc Cișmigiu, ora 9.30
Echipa 3 – punct de întâlnire: intrare Parc Tineretului, ora 9.30
Coordonatorul SOR din fiecare echipă va realiza un scurt instructaj și va explica voluntarilor care sunt pașii necesari igienizării cuiburilor. Cuibul este identificat cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil și este dat jos din copac. Cu ajutorul autofiletantei, fereastra de vizitare este desfăcută, se fotografiază conținutul cuibului și se montează în poziția inițială. Apoi se menționează în fișa de teren a fiecărui cuib dacă a fost ocupat cuibul și dacă a fost folosit pentru înnoptare sau pentru cuibărire, în funcție de materialul găsit în interior. Activitatea se va desfășura pe echipe, simultan, în parcurile unde sunt amplasate cuiburile și se va încheia la ora 16.30. La ora 13.00 vom asigura masa de prânz pentru toți voluntarii la un restaurant aflat în proximitatea parcului în care are loc acțiunea.
Te încurajăm să vii însoțit de copii, aceasta fiind o ocazie bună de a petrece timp liber în natură. Ai în vedere să porți haine și încălțări comode.
Domenii de activitate
Regiuni
Profilul voluntarului dorit
Dornic să facă ieșiri în natură și să învețe despre animalele sălbatice.
RESPONSABILITĂȚILE VOLUNTARULUI
Identifică poziția cuibului, dă cuibul jos din copac, cu ajutorul scării. Igienizează cuibul prin fereastra de vizitare pe care o desface cu ajutorul autofiletantei. Fotografiază conținutul cuibului, după care îl montează la poziția inițială. La final înregistrează rezultatele observate în timpul acțiunii.
Durata proiectului
18 martie 2019 - 18 martie 2019Locul desfășurării
- București
- București
Activități
Facem curățenie în cuiburile artificiale de păsări amplasate în parcurile din București
Căutăm voluntari curioși să descopere care este fauna din parcurile din București, care iubesc păsările și activitățile în natură. Alături de specialiștii de la SOR vom igieniza cât mai multe dintre cele 120 de cuiburi artificiale amplasate în parcurile Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului. Cuiburile artificiale ajută păsările să rămână în parcurile din orașe și să nu părăsească zona în căutarea locurilor de cuibărit. Vom observa cuiburile locuite de vrabia de câmp, vrabia de câmpie, pițigoiul mare, codrosul de pădure și pițigoiul albastru. Acțiunea are ca scop protejarea păsărilor sălbatice din România și este derulată de Societatea Ornitologică Română (SOR). În fiecare an, cuiburile ocupate au nevoie de igienizare pentru că înăuntru se pot instala colonii de insecte iar păsările cară în interior multe materiale (care pot face cuibul nefolosibil). Cuiburile sunt marcate, numerotate și au înregistrate coordonatele GPS. Vom avea 3 echipe (4 voluntari BRD, un coordonator din partea SOR și o persoană de suport din partea Federației Volum). Programul echipelor va fi următorul: Echipa 1 – punct de întâlnire: intrare Parc Herăstrău, ora 9.30 Echipa 2 – punct de întâlnire: intrare Parc Cișmigiu, ora 9.30 Echipa 3 – punct de întâlnire: intrare Parc Tineretului, ora 9.30 Coordonatorul SOR din fiecare echipă va realiza un scurt instructaj și va explica voluntarilor care sunt pașii necesari igienizării cuiburilor. Cuibul este identificat cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil și este dat jos din copac. Cu ajutorul autofiletantei, fereastra de vizitare este desfăcută, se fotografiază conținutul cuibului și se montează în poziția inițială. Apoi se menționează în fișa de teren a fiecărui cuib dacă a fost ocupat cuibul și dacă a fost folosit pentru înnoptare sau pentru cuibărire, în funcție de materialul găsit în interior. Activitatea se va desfășura pe echipe, simultan, în parcurile unde sunt amplasate cuiburile și se va încheia la ora 16.30. La ora 13.00 vom asigura masa de prânz pentru toți voluntarii la un restaurant aflat în proximitatea parcului în care are loc acțiunea. Te încurajăm să vii însoțit de copii, aceasta fiind o ocazie bună de a petrece timp liber în natură. Ai în vedere să porți haine și încălțări comode.
Durată activitate
18 martie 2019 - 18 martie 2019Locuri disponibile
5Data limită pentru aplicații
17 martie 2019Locul desfășurării
Parcul Herăstrău, Parcul Cișmigiu, Parcul TineretuluiTrebuie să fii logat pentru a accesa această secțiune. Click aici pentru login