Dragii Moșului,

Anul acesta a fost unul dificil pentru noi toți. Am trăit frici, angoase, momente în care nu știam cum vom răzbi. Toate acestea le-am resimțit cu toții, unii poate mai puternic decât alții, unii poate au trăit drame la nivelul familiilor lor sau apropiaților și se luptă să depășească aceste momente, încearcă să răspundă la de ce-uri fără de înțeles deocamdată.

Știm, așadar, că a fost greu. Că este greu. Dar, ne gândim acum și la ceilalți, pentru că suntem oameni buni, cu grijă față de aproape. Ne gândim la familiile din zonele defavorizate ale României, unde pandemia a lovit și mai puternic, dincolo de impactul psihologic, în puterea de a supraviețui mâine.

Acesta este apelul nostru la mai bine.

Acesta este manifesto-ul nostru: să facem bine împreună și să le dăm o mână de ajutor celor care sunt cazuți în deznădeje, disperare, sărăcie și foame.

În tot acest context, grija părintească și normalitatea momentelor în familie sunt un DAR pe care nu toți copiii îl au. Haideți să îi ajutăm împreună să vadă și o lumină, o speranță. Să le oferim din puținul nostru, din oaza noastră de stare de bine și să le facem Crăciunul mai frumos!

Ne-am luat anul acesta responsabilitatea a 166 de copii vulnerabili, pentru care iarna înseamnă, în primul rând, frig. Înseamnă nopți reci, copii cuibăriți unul într-altul ca să-și țină de cald și mers prin zăpadă în papuci sau chiar șosete găurite, adidasi rupți sau cizme prea mari pentru picioarele lor micuțe. Nu putem schimba țara peste noapte și nu putem șterge lacrimile de pe obrajii acestor copii, nu putem lua mânuțele lor mici în mâinile noastre și să le încălzim... Dar putem încerca să ajutăm arătând că ne pasă și, poate, prin gesturile noastre mici, o să facem să-i doară mai puțin copilăria pe care au primit-o. Asadar, acesta este momentul când noi putem fi ca o familie pentru acesti 166 de copii, comunitata oamenilor care vor doar sa faca bine pentru ei.

Ce ne-am propus?

Anul acesta vom fi Moș Crăciun împreună! Ne unim în jurul acelorași cauze și ne uităm spre cei care tremură la propriu de frig din Ivănești din Vaslui și Răzvani din Călărași.

Să facem împreună o minune pentru ei!

Rețetă de cadou de Crăciun

  • Se ia o cutie mare în care se presară praf de dragoste, ca să stea bine cadourile înăuntru
  • Se pun apoi gânduri de bine, poate chiar pe un bilețel scris de mână
  • Peste toate acestea se pun încălțările și hăinuțele de iarnă nou-nouțe, potrivite pentru vârsta copilului ales
  • Se îmbracă cutia într-o hârtie veselă și se lipește o etichetă cu numele copilului, vârsta și adresa.

Cum ne organizăm?

Campania aceasta este pentru fiecare dintre noi, oriunde am fi în țară. Ne putem organiza în echipe mici de 2-3 oameni care să împartă bucurie.

  • Ca să ne asigurăm că avem tot ce dorim în cutie, putem chiar de mâine să facem cumpărăturile.
  • Odată cumpărate cadourile, ele trebuie ambalate frumos și trimise prin curier, etichetate cu informațiile de mai jos.
  • Bifează în platforma ZiuaV opțiunea “am predat cadoul”ca să știm dacă rămâne un copil fără cadou să ne putem reorganiza.
  • Pe lângă cadoul de Crăciun, putem chiar să însoțim copilul pe parcursul unui an, ajutându-l să îi fie mai bine- la școală, în pasiunile lui, în viața de zi cu zi.
  • Ne-ar plăcea să ilustrăm fapta de bine, așa că ne-ar ajuta niște poze cu cadoul ambalat. Iar noi, la rândul nostru vom împărtăși cu voi bucuria copiilor când primesc cadourile.
  • Dacă din motive personale, nu mai poți cumpăra cadoul, anunță-ne din timp pentru a găsi un alt Moș Crăciun. Elfii lui Moș Căciun de anul acesta suntem noi, colegii de la Comunicare, Ioana Silistraru & Gabriela Teșileanu.

Adresele unde îi găsiți pe Elfi: georgiana.tesileanu@brd.ro și ioana.silistraru@brd.ro

Asociațiile partenere pentru acest proiect sunt: Dragoste Desculță și Atelierul de Bine.

Pentru anumite zone din țară, campania a fost adaptată la nevoile comunităților locale în regiunea NE și Oradea și este organizată direct de colegii noștri din regiuni. Însă oricare dintre noi poate alege să se implice și în campania națională.

Unde trimitem cadourile?

Adresa Asociatiei Atelierul de Bine/ Shoe Box (cod SB)

Cadourile se ambalează în cutii frumos împachetate/sacoșe cadou și se etichetează NEAPRAT cu numele și vârsta copilului pe cât mai multe laturi ale cutiei.
Cadoul poate fi adus/trimis colet în București, str Frunzisului, nr 22- Ionela (0747.101.199)
Pentru orice alte detalii legate de cadouri ne puteți contacta telefonic: 0740089887 (Ana) sau email: atelieruldebine@gmail.com
Cei care doresc să se implice, dar nu dispun de timpul necesar achiziționării unui cadou, pot alege un copil din listă și face o donație în contul asociației, iar noi ne vom ocupa ca dorința lui să se îndeplinească.
Donațiile în bani se pot face în:
Revolut: 0740089887
Add Note : BRD-Crăciun

Adresa Asociației Dragoste Desculță (cod DD)

Neamțu Luminița (persoană de contact)
Telefon: +40732398731
Sat Ivănești
Comuna Ivănești
Jud. Vaslui
Cod: 737300
Cei care doresc să se implice, dar nu dispun de timpul necesar achiziționării unui cadou, pot alege un copil din listă și face o donație în contul asociației, iar noi ne vom ocupa ca dorința lui să se îndeplinească. (Vă rugăm mentionați la detaliile plății numele copilului ales și BRD)
Banca Comercială Română
IBAN ROL: RO30RNCB0262161578590001
IBAN EURO: RO03RNCB0262161578590002
SWIFT: RNCB RO BU
Paypal.me/loveisaction
Revolut: 0756854704 ( id @dragostedesculta) sau 0755796556

Tips &Tricks

Pentru expedieri mai ieftine puteți încerca și colete-online.ro sau woot.ro